The General Concept

Binnen dit project heeft Moyosa een Versneller Innovatieve Ambities (VIA) subsidie gekregen om een standaard ontwikkelen om realistische werelden te creëren binnen Virtual Reality (VR). Het doel is de afnemende interesse bij museumbezoekers, en dan met name de scholieren, op zeer innovatieve wijze positief te beïnvloeden. Nederland heeft vele grootmeesters gekend op het gebied van etsen, bijvoorbeeld Rembrandt.

Om een fijnmazige techniek als het maken van etsen na te bootsen in een VR-omgeving, is het nodig om een hoog resolutie omgeving te creëren. Dit is niet met bestaande Unity technieken te ontwikkelen noch na te bootsen. Omdat dit project een combinatie van lage latency(performance), audio(ruimtelijk) en beeld (licht/textures) bevat, is het doel een eigen VR gaming engine te ontwikkelen waarmee intelligente toepassingen kunnen worden ontwikkeld voor het slim aansturen van assets (zoals een pointer of een handheld device) en deze in een hoog-resolutie omgeving gebruikt kunnen worden voor het maken van etsen.

Hiermee wordt een museum bezoek pas echt interactief en kan een scholier of kind geïnteresseerd worden in (Nederlandse) kunst op een eigentijdse, innovatieve manier. In eerste instantie is het puur maken van etsen, maar in de toekomst kan deze engine ook gebruikt worden door andere musea in de wereld voor het ontwikkelen van het maken van schilderijen, etsen en/of andere technieken van andere internationale grootmeesters. Dit project is hiertoe een eerste aanleiding.

  • Client

    Moyosa Media

  • Creative lead

    Moyosa Media

  • Year

    2020

  • SHARE
Contact

Get Connected

Get in touch to hear more about how we can help create and deliver digital experiences, to effectively reach and engage audiences, workforces and end-users.

Call us at +31 (0)592-201266

requests [at] moyosamedia.com
Contact